Gin Beefeater 24 za družbo (0,7l)

58,90

Paket vsebuje:

– Beefeater 24 0,7 l (Alc. vol. 45%)
– 8 x  3 Cents tonic water
– Začimbe in aromati
– Drugi pripomočki (4 vrečke za led, EKO slamice)

Šifra: 409 Kategorija:
Varen spletni nakup
Različne možnosti plačila
Hitra dostava po celotni Sloveniji
Zadovoljstvo zagotovljeno

Opis

Beefeater

Znamko Beefeater gin je ustanovil James Burrough, ki je svojo proizvodnjo začel leta 1820. Šolal se je za farmacevta, zato je poznal sovplivanje alkohola, arom in različnih plodov. Ime za gin je izbral po čuvajih kraljeve palače Tower of London, imenovanih Beefeaters (ljudje, ki jedo veliko govedine). Da bi bili stražarji neustrašni se je govedina redno pojavljala na njihovih jedilnikih.

Izbira aromatov je kot pri večini ginov precej precizna kajti le tako lahko zagotavljajo kvaliteten in konstanten gin. Poleg brinovih jagod med aromati najdemo tudi seme koriandra, suhe lupine limon, suhe lupine pomaranč, korenine angelike, seme angelike, mandlje, peruniko ter sladki koren. Destilacijski proces gina Beefeater se od ostalih razlikuje predvsem s 24 urno maceracijo aromatov v bakrenem kotlu. Za osnovo uporabljajo nevtralni žitni destilat. 

Beefeater 24

Beefeater 24 izdelujejo po tradicionalni metodi, kar pomeni, da po destilaciji ne dodajajo več drugih arom. Alkohol in naravne rastlinske izvlečke namakajo v kotlu 24 ur, kar je dlje kot pri drugih vrhunskih ginih. Njegova posebnost je, da je med drugimi sestavinami tudi japonski zeleni čaj, tako imenovani senča. S tem unikatnim procesom nastane kompleksnejši gin s polnejšim okusom. Poleg tega je destilacija Beefeaterja 24 »prekinjena« v zgodnejši fazi, da pijača ohrani svojo svežino in moč s kompleksno in ubrano aromo z nadihom citrusov, brina, koriandra, angelike in čaja senča.

Dodatne informacije

Teža 5.1 kg
Blagovna znamka

Beefeater